Dalen 16 mei 2007

De verjaardag van historicus en schrijver Huib MinderhoudMet een hand voor zijn mond, staat Huib te kijken wat er allemaal gebeurt..Het hele spul stapt uit, medebewoners van de Kieftenweg lopen naar buiten..Overrompeld heet Huib de "overvallers" welkom.

Een verbale aanloop tot de bekendmaking dat Huib een fansite heeft.Luisterend naar het verhaal van een oud-leerling."Huib, je gaat wereldwijd en je kennis gaat ook digitaal!""Je bedoelt via de computer? Waarom weet ik daar niets van? Hoe kan dat nou?
"


"Een boek van Huib lezen is als het onderdompelen in het geschiedeniswater van het oude pampert zwembad...van het eerste naar het tweede en vervolgens helemaal ondergedompeld in de historie."

"Waar haalt die Bé van der Weide het vandaan" zie je Huib denken. "Het was altijd al een apart jochie"Hoe is het mogelijk en dat allemaal zonder dat ik het in de gaten had..Dubbelklikken op een muis? Huib is een rasechte digibeet in hart en nieren.Napratend over Martha de Reiger, Willem Mantel..en allemaal digitaal...Goh, wat mooi zo'n Canadese Dodge. Druk nog eens op de sirene...Jacko Fleurke stelde zijn Canadese Dodge beschikbaar.En weer terug naar de machtige vestingstad Coevorden!In het museum van Coevorden nog even Huib's bezoek evalueren
bij de tentoonstelling van de kinderen van de Parkschool over oorlog dicht bij huis.

Naar Huib Minderhoud's website